Bakgrund


Nelly.com är ett av Skandinaviens största mode-varuhus online med över 700 varumärken. Nelly erbjuder sin mestadels unga, trendiga och utåtriktade målgrupp allt från kläder och skor till skönhetsprodukter och accessoarer. Nelly får in över 300 nya plagg varje dag från både internationellt välkända modehus och butikens egna varumärken NLY Trend, NLY Skor, NLY Lingerie, och NLY Design och har kunder över hela världen.

Utmaning


I och med att modeindustrin ständigt är i förändring där kunder och deras önskemål förändras snabbt kan tiden inte räcka till för att fokusera på den långsiktiga strategin som ska leda till den teknologiska utvecklingen inom företaget, fokus läggs istället på dagliga uppdrag som måste åtgärdas omedelbart. Detta kan i sin tur leda till att kritiska förbättringar i företags backendsystem som leder till långsiktiga förbättringar i företagets förmåga att hantera data och på ett effektivt sätt använda detta till sin fördel – ryggraden i ett företag inom e-handel – kontinuerligt blir uppskjutet.

Efter ett längre sökande efter en pålitlig och nyskapande partner hos flera företag i olika länder valde Nelly att etablera ett eget dedikerat team av utvecklare tillsammans med Calcey i Sri Lanka, vars uppgift var att fokusera på den teknologiska strategin och dess framtidsvision: rationalisering av backendprocesser och att förhöja upplevelsen för frontend användare. Att utveckla en e-handels fokuserad Android-app från grunden var ett nyckelprojekt bland de tidiga utmaningar detta team fick tackla.

Lösning


Genom att teckna ett långsiktigt samarbetsavtal drog Nelly fördelen av att ett helt eget team av dedikerade utvecklare enbart sysselsatta med Nelly:s uppgifter. För att kunna bistå teamet att arbeta kontinuerligt, utan behov för omfattande dokumentationer och formaliteter, blev en så kallad scrum master från Nelly i Borås stationerad på plats hos Calceys utvecklingscenter i Colombo. Detta gjorde att projektet tillsammans med Nelly genomsyrades av Calceys förhållningssätt till samarbete och transparenta arbetssätt, vilket gav projektet största möjliga chans att bli framgångsrikt.

Calceys dedikerade team för Nelly kunde snabbt börja arbeta och tackla flera projekt för att förbättra Nellys backend-utveckling, som tidigare hade plågats av en allt mer växande backlog för deras produkter. Calcey teamet byggde flera applikationer från grunden, bland annat en för att förenkla övervakningen av Nellys prestanda under Black Friday 2017 då de hade rekordhög trafik.

I och med en smidiga processer och ömsesidig förståelse mellan de båda företagen kunde Calcey utveckla den efterfrågade Android-appen i god tid. Själva applikationen blev tillgänglig för allmänheten i juni 2018. Appen, som är utvecklad från grunden, är en viktig del i Nellys strategi att ytterligare bredda företagets plats på e-handelsmarknaden och en avgörande del för deras åtaganden tillsammans med Calcey.

Här blir alla vinnare


Calceys team arbetar tätt tillsammans med Nelly-teamet i Borås och använder flera olika hjälpmedel för att kommunicera och koordinera, bland annat Youtrack for projektledning, Slack för enklare kommunikation och Skype för samtal mellan de båda parterna. De två olika tidszoner teamen arbetar i har varit till en fördel för samarbetet och har lett till optimerad produktivitet och effektivitet.

Calcey-teamet startar sin dag tidigare än Nelly-teamet på grund av tidsskillnaden, vilket ger dem möjlighet sätta sig in i de arbetsuppgifter de blivit tilldelade dagen före, innan deras svenska motpart startar sin dag. Detta tillåter en mer informativ och produktiv diskussion under teamens dagliga “sync-up calls” när Nelly teamet kommer till arbetet.

Tillika när en Calcey-utvecklare avslutar sin dag har hans motpart på Nelly chansen att gå igenom dennes arbete, för att sedan mötas av feedback när arbetet återupptas dagen därpå.

Technologies: Native, .NET, AngularJS, Elasticsearch, Couchbase

Inverkan


Detta arbetssätt tillåter Nelly att utnyttja kompetens utifrån en större bas av dedikerade utvecklare än det som finns tillgängligt hemma i Borås, vilket tillåter projekt att fortskrida med mer fokus och snabbare leveranstider. Samarbetet tillåter också Nelly att fördela resurser och välja utvecklare med olika typer av kunskaper i de team som behövs för att tackla diverse utmaningar i sin teknologiska roadmap.

Möjligheten, som finns att på plats i Sri Lanka arbeta sida vid sida med kollegorna från Calcey är en välkommen förändring för de medarbetare från Nelly i Borås som är tillfälligt stationerade i Colombo. De som varit här har tagit tillfället i akt och utnyttjat möjligheten till fullo att upptäcka Sri Lanka, i kombination med att tillhandahålla direkt support från Calceys team för att säkerställa framgång på alla plan.

En sann win-win situation helt enkelt.

www.nelly.com